ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Καλησπέρα σας,
 
Επικοινωνούμε μαζί σας για να προσκαλέσουμε τους φοιτητές σας να συμμετέχουν στη δράση “Αναπαράσταση ενός σουβενίρ” που θα πραγματοποιήσουμε στο πλαίσιο του 2ου #SKG Bridges Uprising Art & Culture Festival στη Θεσσαλονίκη 8 -12 Μάη 2019. Η δράση συντελείται από τον εικαστικό καλλιτέχνη Νίκο Κωστόπουλο και την εκπαιδευτικό-καλλιτέχνη Βίκη Ζιώγα. Πρόκειται για ένα διήμερο εργαστήριο το οποίο θα καταλήξει σε μία έκθεση στο Βυζαντινό λουτρό της Θεσσαλονίκης. Θα θέλαμε να μας ενημερώσετε ποιος είναι ο δυνατός καλύτερος και αποτελεσματικότερος τρόπος ώστε να επικοινωνήσουμε την πρόσκλησή μας προς του φοιτητές σας. Λόγω του ότι βρισκόμαστε στην Ολλανδία, όπου και εδρεύουμε, δεν είναι δυνατό να σας επισκεφτούμε, γι’αυτό και θα σας παρακαλούσαμε να προωθήσετε το μήνυμα μας. 
 
Ακολουθούν μερικά λογια για τη δράση:
 
Χρησιμοποιώντας των χώρο του Βυζαντινού λουτρού ως δεξαμενή μνήμεων και καθημερινών συζητήσεων των λουόμενων μέσα στους 6 αιώνες λειτουργίας του, η δράση διερευνά την προσθετική μνήμη ως εν δυνάμει παράγοντα ενίσχυσης της ενσυναίσθησης και αλληλεγγύης προς τ@ν αλλ@.
 
Το εργαστήριο απευθύνεται σε φοιτητές καλών τεχνών ανεξαρτήτου κατεύθυνσης.
Μέσα από το εργαστήριο οι φοιτητές θα γνωρίσουν βιωματικές πρακτικές εκπαίδευσης και καλλιτεχνικής έρευνας, όπως ηχητικούς κι αισθητηριακούς περιπάτους, παραστατικούς τρόπους αφήγησης, και ασκήσεις εμπιστοσύνης και συνεργασίας. Ακόμη, θα εξασκήσουν τεχνικές δεξιότητες με την υποστήριξη μας, όπως καταγραφή και επεξεργασία εικόνας και ήχου σε ψηφιακές και αναλογικές μορφές. Εν κατακλείδι, θα συνεργαστούμε για την παραγωγή καλλιτεχνικού έργου το οποίο θα προκύψει από τα εργαστήρια και θα παρουσιαστεί στο κοινό, στο χώρο του Βυζαντινού λουτρού.
 
Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί Τετάρτη 8 και Πέμπτη 9 Μαϊου 11:00-17:00, την Παρασκευή 10:00 - 22:00 θα γίνει το στήσιμο της έκθεσης, τα εγκαίνια θα λάβουν χώρα το Σάββατο 11 ενώ η έκθεση θα μείνει ανοιχτή και Κυριακή 12 Μαϊου.
 
Στο εργαστήριο μπορούν να συμμετέχουν το μέγιστο 15 φοιτητές. Θα παρακαλούσαμε οι ενδιαφερόμενοι να δηλώσουν συμμετοχή αποστέλλοντας ένα e-mail στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.nikoskostopoulos@outlook.com>  . Στο μήνυμα θα παρακαλούσαμε να γράψουν ονοματεπώνυμο, καθώς και μία-δύο σειρές για την καλλιτεχνική πρακτική τους. Η συμμετοχή στη δράση είναι ελεύθερη, αλλά θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
 
 
Ποιοί είμαστε
Ο Ν.Κωστόπουλος είναι εικαστικός καλλιτέχνης που ερευνά τη διάδραση και τη συμμετοχή στην δημιουργία έργων με κοινωνικό περιεχόμενο που αποσκοπούν στην έγερση ερωτήσεων και διαλόγου. Αποφοίτησε το 2017 από το MA in Photography στο AKV St. Joost (NL)και ζεί και εργάζεται ώς καλλιτέχνης στο Ρόττερνταμ της Ολλανδίας. Στο έργο του συνδυάζει νέα μέσα με παραστατικές τεχνικές. www.votka-exete.com
Η Β.Ζιώγα ερευνά ριζοσπαστικές δομές μάθησης και καλλιτεχνικής έκφρασης ως μέσα κοινωνικής μεταμόρφωσης. Δημιουργεί κι εμψυχώνει βιωματικά εργαστήρια, όπου μέσα από την κινητοποίηση του σώματος και της φωνής επαναπροσδιορίζεται η διαδικασία της ακρόασης κι ανοίγει ο διάλογος για τις συνθήκες που διαπερνούν μια κοινότητα. Αποφοίτησε το 2018 από το Master of Education in Arts στο Piet Zwart Institute (NL)και ζεί και εργάζεται ώς καλλιτέχνης και εκπαιδευτικός στο Ρόττερνταμ της Ολλανδίας. http://www.vikizioga.com 
 
Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε το συντομότερο δυνατό αν λάβατε το μήνυμα μας και πως σκοπεύετε να το προωθήσετε. 
 
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων.
 
Με εκτίμηση, 
 
Νίκος Κωστόπουλος και Βίκη Ζιώγα.