ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΤΕΧΝΩΝ

Η Βιβλιοθήκη του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών άρχισε να δημιουργείται το 1985, αμέσως μετά την συγκρότηση της γενικής συνέλευσης του Τμήματος και οι βάσεις της επιστημονικής της οργάνωσης τέθηκαν το 1990.
Η Βιβλιοθήκη του Τμήματός στεγάζεται στο Κτίριο Thomas, Θέρμη (9ο χιλ.Θεσ/νίκης- Θέρμης) και χωρίζεται στα τμήματα βιβλίων, περιοδικών, προβολής οπτικοακουστικών μέσων και το τμήμα δανεισμού. Τα τμήματα βιβλίων και περιοδικών είναι ανοιχτής προσπέλασης και λειτουργούν ως αναγνωστήριο.

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ και ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΩΝ Α.Π.Θ.: www.lib.auth.gr

Επικοινωνία
Διεύθυνση
Κτίριο Thomas, Θέρμη
(9ο χιλ.Θεσ/νίκης- Θέρμης),Τ.Κ. 57001
Χάρτης

Δανεισμός και Εξυπηρέτηση Χρηστών
Τηλ. 2310-991096
Fax 2310-991096

e-mail
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


Ωράριο
Για το ωράριο της βιβλιοθήκης ενημερώνεστε από τις ανακοινώσεις της Βιβλιοθήκης στη σελίδα vis.auth.gr και από τη σελίδα www.lib.auth.gr ακoλουθώντας την εξής διαδρομή: Βιβλιοθήκες – Περιφερειακές– Βιβλιοθήκη Τμήματος Εικαστικών Τεχνών
Κατά τη διάρκεια των διακοπών (Χριστούγεννα - Πάσχα - Καλοκαίρι) βγαίνουν σχετικές ανακοινώσεις.
Η βιβλιοθήκη κλείνει για ένα διάστημα το καλοκαίρι για να αντιμετωπίσει τις ανάγκες αναδιοργάνωσης και συντήρησης του υλικού που προκύπτουν καθ' όλη τη διάρκεια του έτους. Το διάστημα αυτό ανακοινώνεται από τη βιβλιοθήκη.

Εκπαιδευτικό σεμινάριο
Διενεργούνται εκπαιδευτικά σεμινάρια και ασκήσεις στη Βιβλιοθήκη του Τμήματος, με Επιστημονικό υπεύθυνο τον εκάστοτε Πρόεδρο, από το Εργαστηριακό Διδακτικό Προσωπικό, που είναι οι:

Σταυρούλα Βελώνη, ΕΔΙΠ Βιβλιοθηκονόμος
Δήμητρα Παπαδοπούλου, ΕΔΙΠ Βιβλιοθηκονόμος

Τα σεμινάρια περιλαμβάνουν παρουσίαση της Βιβλιοθήκης και των υπηρεσιών της και εκπαίδευση στη χρήση :

 1. του περιεχομένου του ιστότοπου της Βιβλιοθήκης
 2. του online καταλόγου της Βιβλιοθήκης του ΑΠΘ
 3. των ειδικών συλλογών
 4. του οπτικοακουστικού υλικού
 5. έρευνα στο διαδίκτυο σε πηγές με θέμα τις Εικαστικές και Εφαρμοσμένες Τέχνες
 6. αναζήτηση και δημιουργία βιβλιογραφίας

Οι ώρες ανακοινώνονται στην αρχή κάθε εξαμήνου

Συλλογές
Η βιβλιοθήκη περιλαμβάνει αναλυτικά τις ακόλουθες συλλογές:

 • Βιβλία
 • Περιοδικά
 • CD-ROM και μουσικά CD
 • Βιντεοκασσέτες & DVD-VIDEO
 • Online ηλεκτρονικές πηγές πληροφόρησης
  (περιοδικά, λεξικά, βιβλιογραφίες κ.ά.)
 • Αφίσες, προσκλήσεις εικαστικών εκδηλώσεων

Θεματικές Κατηγορίες
Οι συλλογές της βιβλιοθήκης καλύπτουν εκτενώς θέματα εικαστικών τεχνών και εν μέρει θέματα εφαρμοσμένων τεχνών, λογοτεχνίας, , φιλοσοφίας, ψυχολογίας, ιστορίας κ.ά

Χρήστες
Η Βιβλιοθήκη είναι ανοικτής πρόσβασης. Εξαιρούνται οι συλλογές των παλαιών και σπάνιων βιβλίων, αφισών, προσκλήσεων κα ι του οπτικοακουστικού-ηλεκτρονικού υλικού (βιντεοκασέτες, CD-ROM), στις οποίες η πρόσβαση γίνεται μέσω του προσωπικού της βιβλιοθήκης.
Για την ομαλή λειτουργία της βιβλιοθήκης ο οποία επιδιώκεται από το προσωπικό της και εξασφαλίζεται με τη συμβολή και των χρηστών της επισημαίνουμε τα εξής:

 • Για γρήγορη και αποτελεσματική εξυπηρέτηση, καλό είναι να συμβουλεύεστε και να ακολουθείτε τις οδηγίες της βιβλιοθήκης.
 • Η καλή κατάσταση του έντυπου και μη έντυπου υλικού εξαρτάται πολύ από τον τρόπο που χρησιμοποιείται.
 • Αφήνετε στο τραπέζι που βρίσκεται στο χώρο του Βιβλιοστασίου τα βιβλία που χρησιμοποιείτε.Τοποθετούνται στα ράφια από το προσωπικό της βιβλιοθήκης.
 • Βιβλία μεγάλου μεγέθους δεν φωτοτυπούνται.
 • Για τις τσάντες, τα παλτά και τα προσωπικά αντικείμενα, υπάρχουν κρεμάστρες και ειδικές θυρίδες .
 • Στον πίνακα ανακοινώσεων αριστερά της εισόδου, μπορείτε να ενημερώνεστε για την καλλιτεχνική κίνηση στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και στα σταντ δεξιά της εισόδου για τα προγράμματα σπουδών ξένων πανεπιστημίων
 • Στη βιβλιοθήκη δεν επιτρέπεται το κάπνισμα και η κατανάλωση ποτών και τροφίμων και τα κινητά τηλέφωνα απενεργοποιούνται.
 • Επισημάνσεις ή παρατηρήσεις σχετικά με το περιεχόμενο των συλλογών και τις υπηρεσίες της βιβλιοθήκης είναι χρήσιμες και βοηθάνε στη λειτουργία της.
 • Για τις απορίες και τις τυχόν δυσκολίες σας, μη διστάσετε να ζητήστε τη βοήθεια του προσωπικού που βρίσκεται στην εξυπηρέτηση.

Κανονισμός
Διεύθυνση συστήματος βιβλιοθηκών Α.Π.Θ:
www.lib.auth.gr
-Σύστημα Βιβλιοθηκών ΑΠΘ - Κανονισμός

Υπηρεσίες
Η βιβλιοθήκη έχει αυτοματοποιήσει τις λειτουργίες της με το πληροφοριακό σύστημα ΗΟRΙΖΟΝ. Παράλληλα, το εξειδικευμένο προσωπικό διευκολύνει και υποστηρίζει όλες τις δραστηριότητες και τις παρεχόμενες υπηρεσίες.

Οδηγός ηλεκτρονικού προγράμματος Βιβλιοθήκης «Horizon»

Α. Επιχειρείται είσοδος στο «Horizon» μέσω του World Wide Web.
B. Απαραίτητη προϋπόθεση για την προσπέλαση είναι η χρησιμοποίηση ενός Web browser, όπως οι Mozilla Firefox και Internet Explorer.
Γ. Είναι δυνατή η προσπέλαση μέσω του WWW browser πληκτρολογώντας www.lib.auth.gr, ή μέσω της διαδικασίας σύνδεσης με telnet, δηλαδή telnet://nebula.lib.auth.gr, οπότε ανάλογα με τους καθορισμούς στον browser ενεργοποιείται και ο ανάλογος telnet browser

Βήματα για την προσπέλαση του καταλόγου:

1. Ενεργοποιείται ο Web browser.
2. Πληκτρολογείται η διεύθυνση (ή και η πλήρης διαδρομή ) του διαθέτη στη θέση Address (Διεύθυνση) με τη μορφή www.lib.auth.gr, και πιέζεται Enter.
3. Επιλέγεται ο Ηλεκτρονικός Κατάλογος του Α.Π.Θ (OPAC) και πραγματοποιείται η αναζήτηση.

Αναζήτηση Πληροφοριών

 1. Αναζήτηση στις συλλογές της βιβλιοθήκης
  Η ανάκτηση πληροφοριών πραγματοποιείται μέσω αναζητήσεων στον αυτοματοποιημένο καταλόγο (OPAC) που είναι προσβάσιμος από: www.lib.auth.gr, Ηλεκτρονικές πηγές –OPAC
  Μέσω της διεύθυνσης αυτής η βιβλιοθήκη παρέχει πρόσβαση σε διάφορες ηλεκτρονικές πηγές πληροφόρησης, σε ψηφιακές και βιβλιογραφικές βάσεις δεδομένων, σε ηλεκτρονικά βιβλία και περιοδικά , λεξικά και εγκυκλοπαίδειες. Παρέχει πρόσβαση σε καταλόγους OPAC άλλων βιβλιοθηκών, Ακαδημαϊκών, ΤΕΙ, Ειδικών κλπ, στην υπηρεσία ηλεκτρονικής πληροφόρησης και διαδανεισμού, για δανεισμό βιβλίων από άλλες βιβλιοθήκες άλλων πόλεων ή κρατών και τέλος πληροφορίες για όλες τις βιβλιοθήκες του Α.Π.Θ.
  Αναλυτικές πληροφορίες και οδηγίες για τη χρήση αυτών των υπηρεσιών θα βρείτε στην παραπάνω ηλεκτρονική διεύθυνση.
 2. Πρόσβαση σε Βάσεις Δεδομένων και Ηλεκτρονικά Περιοδικά
  Η βιβλιοθήκη έχει συνδρομές σε διάφορες διεθνείς ηλεκτρονικές πηγές πληροφόρησης σε θέματα Τέχνης. Παράλληλα, μέσω της συμμετοχής της στο Δίκτυο Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών (HEAL LINK) παρέχει πρόσβαση σε πλήθος ηλεκτρονικών περιοδικών και βάσεων δεδομένων ποικίλου ενδιαφέροντος.
  Για οποιαδήποτε απορία ή συμπληρωματική πληροφορία σε σχέση με το γεγονός αυτό μπορείτε να απευθύνεστε στο προσωπικό της βιβλιοθήκης.
 3. Πρόσβαση στο Internet
  Η βιβλιοθήκη προσφέρει στους χρήστες ελεύθερη πρόσβαση στον Παγκόσμιο Ιστό (World Wide Web). Επίσης μέσω του δικτυακού τόπου της παρέχει διάφορες online υπηρεσίες .

Φωτογράφηση - Φωτοτυπίες
Η φωτογράφηση επιτρέπεται μόνο για εκπαιδευτικούς σκοπούς.
Οι χρήστες οφείλουν να σέβονται τα πνευματικά δικαιώματα και να ακολουθούν τους περιορισμούς που τίθενται από τη σχετική νομοθεσία. Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν επιτρέπεται η φωτοτύπηση ολόκληρου βιβλίου.

ΔΑΝΕΙΣΜΟΣ

Δικαίωμα Δανεισμού
Η βιβλιοθήκη είναι δανειστική για τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας του Α.Π.Θ. και για τους εξωτερικούς χρήστες με προϋποθέσεις που περιγράφονται παρακάτω.
Για τον δανεισμό απαραίτητη είναι η κάρτα βιβλιοθήκης η οποία είναι αυστηρώς προσωπική και σε περίπτωση απώλειας, το μέλος οφείλει να το δηλώσει αμέσως στη βιβλιοθήκη.
Τα δικαιώματα δανεισμού παρουσιάζονται αναλυτικά παρακάτω:

ΕΚΔΟΣΗ ΚΑΡΤΑΣ
Όλοι οι χρήστες είναι εφοδιασμένοι με προσωπική κάρτα Βιβλιοθήκης, η οποία ισχύει σε όλο το Σύστημα Βιβλιοθηκών του Α.Π.Θ και εκδίδεται:

Για τους φοιτητές(προπτυχιακούς, μεταπτυχιακούς, διδακτορικούς) Κάρτα Βιβλιοθήκης είναι η Ακαδημαϊκή τους Ταυτότητα

Οι παρακάτω κατηγορίες μπορούν με την προσκόμιση της αστυνομικής τους ταυτότητας να αποκτήσουν κάρτα-μέλους του Συστήματος Βιβλιοθηκών Α.Π.Θ.

 • 1. Μέλη ΔΕΠ του ΑΠΘ
 • 2. Μέλη Ε.Ε.Δ.Ι.Π. Ι, διδάσκοντες σύμφωνα με το Π.Δ. 407, ειδικοί επιστημονικοί συνεργάτες του ΑΠΘ, προσκεκλημένοι ερευνητές του ΑΠΘ
 • 3. Διοικητικοί υπάλληλοι και μέλη Ε.Τ.Ε.Π. και Ε.Ε.Δ.Ι.Π. 2 του ΑΠΘ

 

Για την έκδοση κάρτας σε μέλη εκτός Α.Π.Θ. (εξωτερικά μέλη), απαιτείται η προσκόμιση της αστυνομικής ταυτότητας του ενδιαφερόμενου ή του εκπροσώπου (αν πρόκειται για συλλογικό όργανο) και η καταβολή ετήσιας συνδρομής, το ποσό της οποίας καθορίζεται ανάλογα με την ιδιότητα του χρήστη:
 • Μέλη ΔΕΠ και φοιτητές άλλων Ιδρυμάτων:
  30€ για ετήσια χρήση
  20€ για εξάμηνη
 • Χρήστες που δεν ανήκουν στην παραπάνω κατηγορία:
  50€ ετήσια συνδρομή
  30€ εξάμηνη
  20€ τρίμηνη
 • Συλλογικά όργανα – Οργανισμοί – Ακαδημαϊκές Βιβλιοθήκες
  150€ ετήσια συνδρομή
ΙΣΧΥΣ ΚΑΡΤΑΣ
Η κάρτα μέλους είναι αυστηρώς προσωπική και ισχύει σε όλες της Βιβλιοθήκες του Συστήματος Βιβλιοθηκών του ΑΠΘ. Η κάρτα ανανεώνεται στην αρχή κάθε ακαδημαϊκού έτους δωρεάν για τα εσωτερικά μέλη.

Τα εξωτερικά μέλη υποχρεούνται στην ετήσια-εξάμηνη-τρίμηνη καταβολή συνδρομής προκειμένου να ανανεωθεί η κάρτα τους.

Η απώλεια της κάρτας δηλώνεται άμεσα στη Βιβλιοθήκη που εξέδωσε την κάρτα και ο χρήστης επιβαρύνεται με το ποσό των 5€ . Πέραν της πρώτης αντικατάστασης κάρτας, κάθε άλλη αντικατάσταση επιβαρύνεται με το ποσό των 20 €.

ΚΑΝΟΝΕΣ ΔΑΝΕΙΣΜΟΥ
Οι χρήστες είναι υποχρεωμένοι να εφαρμόζουν τον Κανονισμό Λειτουργίας του Συστήματος Βιβλιοθηκών, να συμμορφώνονται προς τις υποδείξεις του προσωπικού και να σέβονται τους χώρους των Βιβλιοθηκών.
Τα εσωτερικά μέλη του Συστήματος Βιβλιοθηκών του Α.Π.Θ. δανείζονται από όλες τις Βιβλιοθήκες του Συστήματος. Τα δικαιώματα δανεισμού ανά κατηγορία χρηστών είναι τα εξής:

 • Προπτυχιακοί φοιτητές, διοικητικοί υπάλληλοι, μέλη Ε.Τ.Ε.Π.,Ε.Ε.Δ.Ι.Π. 2 ΑΠΘ:
  Δανεισμός έως και 4 βιβλία για 15 ημέρες και 2 επιπλέον βιβλία από τις συλλογές δανεισμού περιορισμένης διάρκειας
 • Μέλη ΔΕΠ, Ε.Ε.Δ.Ι.Π. 1, διδάσκοντες με Π.Δ. 407, ειδικοί επιστημονικοί συνεργάτες του ΑΠΘ, υποψήφιοι διδάκτορες και μεταπτυχιακοί φοιτητές του ΑΠΘ:
  Δανεισμός έως και 15 βιβλία για 30 ημέρες

Για τα εξωτερικά μέλη, ο δανεισμός έχει καθοριστεί ως εξής:

 • Φυσικά πρόσωπα:
  Δανεισμός έως και 3 βιβλία για 15 ημέρες
 • Συλλογικά όργανα:
  Δανεισμός έως και 6 βιβλία για 20 ημέρες

ΓΕΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ
Τα βιβλία που δανείζονται οι χρήστες επιστρέφονται στη Βιβλιοθήκη, η οποία έκανε το δανεισμό την ημερομηνία και την ώρα που έχει οριστεί κατά το δανεισμό ή με την ειδοποίηση περί ανάκλησης του δανεισμού.

 • Ανανέωση υλικού:
  Ο δανεισμός υλικού που είναι ήδη δανεισμένο σε χρήστες μπορεί να ανανεωθεί στους ίδιους χρήστες εκτός και αν το υλικό έχει ζητηθεί από άλλον χρήστη. Οι χρήστες μπορούν να ανανεώσουν τα βιβλία τους από 1-3 φορές, ανάλογα με την ιδιότητά τους (σημ.: Κανονισμός Λειτουργίας Συστήματος Βιβλιοθηκών Α.Π.Θ., παρ. 4.3.1)
 • Aνάκληση υλικού:
  Η Βιβλιοθήκη επιφυλάσσεται να ζητήσει ένα βιβλίο πίσω, πριν την πάροδο της ημερομηνίας επιστροφής του, αν αυτό κριθεί απαραίτητο
 • Κράτηση υλικού:
  Οι χρήστες μπορούν να κάνουν κράτηση κάποιου βιβλίου που είναι δανεισμένο. Με την επιστροφή του βιβλίου ο ενδιαφερόμενος χρήστης ειδοποιείται τηλεφωνικώς για να παραλάβει το βιβλίο. Αν ο ενδιαφερόμενος χρήστης δεν προσέλθει μέσα σε 3 ημέρες από την ημερομηνία ειδοποίησης του, η κράτηση ακυρώνεται
 • Πρόστιμα:
  Ο χρήστης που έχει δανειστεί υλικό είναι υποχρεωμένος να το επιστρέψει εντός των χρονικών ορίων που καθορίζονται από το αυτοματοποιημένο πρόγραμμα που χρησιμοποιείται. Για κάθε βιβλίο που δεν επιστρέφεται έγκαιρα, ο δανειζόμενος υποχρεώνεται να καταβάλλει χρηματικό πρόστιμο (0,30 € / ημέρα για τα βιβλία της Κύριας Συλλογής και 0,30 € / ώρα για τα βιβλία της Κλειστής Συλλογής – Διδακτικά). Όταν για έναν χρήστη εκκρεμεί πρόστιμο, δεν μπορεί να δανειστεί από καμιά βιβλιοθήκη του Συστήματος Βιβλιοθηκών του ΑΠΘ έως την εξόφλησή του.
 • Αντικατάσταση υλικού:
  Όταν ο χρήστης δεν είναι σε θέση, για οποιοδήποτε λόγο, να επιτρέψει το υλικό που δανείστηκε, υποχρεούται να καταβάλει το κόστος του ή να το αντικαταστήσει. Το κόστος περιλαμβάνει την τιμή του υλικού προσαυξημένη κατά 5 % για τα έξοδα επεξεργασίας του

Το δανειζόμενο υλικό επιθεωρείται κατά την επιστροφή του. Αν διαπιστωθούν επιπλέον φθορές, ο δανειζόμενος υποχρεώνεται στην αποκατάστασή τους ή στην αντικατάστασή του, σύμφωνα με την προηγούμενη παράγραφο.

ΣΥΛΛΟΓΕΣ

ΣΥΛΛΟΓΕΣ ΥΛΙΚΟΥ
Το βιβλιακό υλικό κάθε επιμέρους συλλογής του Συστήματος Βιβλιοθηκών του Α.Π.Θ., ως προς τη δυνατότητα δανεισμού του, διακρίνεται σε 3 κατηγορίες:

 • Συλλογή πλήρους δανεισμού:
  Περιλαμβάνει υλικό που δανείζεται πάνω από 15 μέρες
 • Συλλογή μακροχρόνιου δανεισμού:
  Περιλαμβάνει υλικό που δανείζεται για 30 ημέρες σε φοιτητές που δεν δικαιούνται δωρεάν διδακτικά συγγράμματα
 • Συλλογή περιορισμένου δανεισμού:
  Περιλαμβάνει υλικό που επιτρέπεται να δανειστεί για περιορισμένο χρόνο
 • Συλλογή μη δανειζόμενου υλικού:
  Περιλαμβάνει υλικό του οποίου η χρήση επιτρέπεται μόνο μέσα στο χώρο της Βιβλιοθήκης, π.χ. περιοδικά, πληροφοριακά βιβλία, σπάνιο υλικό, κ.λ.π.

ΑΚΥΡΩΣΕΙΣ ΚΑΡΤΑΣ ΜΕΛΟΥΣ-ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ
Υποψήφιοι διδάκτορες και φοιτητές (προπτυχιακοί ή μεταπτυχιακοί) που έχουν ολοκληρώσει τη διδακτορική τους διατριβή ή τις σπουδές τους αντίστοιχα, χάνουν το δικαίωμα χρήσης της κάρτας μέλους του Συστήματος Βιβλιοθηκών ΑΠΘ. Πριν την ορκωμοσία τους είναι υποχρεωμένοι να προσκομίσουν στη Γραμματεία του Τμήματος έγγραφη βεβαίωση που να αναφέρει ότι δεν έχουν καμία υποχρέωση προς τις βιβλιοθήκες του ΑΠΘ (δανεισμένο υλικό, πρόστιμα κλπ). Με τη χορήγηση της βεβαίωσης η βιβλιοθήκη ακυρώνει την κάρτα μέλους και διαγράφει τον χρήστη από το αυτοματοποιημένο σύστημα.

Μη Δανειζόμενο Υλικό
Από το δανεισμό εξαιρούνται οι εξής κατηγορίες υλικού:

 • τα περιοδικά,
 • πληροφοριακά ή τα βιβλία σύντομης αναφοράς (εγκυκλοπαίδειες, λεξικά, βιβλιογραφίες κ.λπ),
 • οι βιντεοκασέτες τα DVD και τα CD-ROMs,
 • σπάνια βιβλία
 • τα πολύτομα έργα.

Ανανέωση Δανεισμού
Η ανανέωση μπορεί να γίνει και τηλεφωνικά εάν το υλικό δεν είναι εκπρόθεσμο στο τηλ. 2310-991090, δίνοντας τον αριθμό της κάρτας δανεισμού και το barcode των βιβλίων που θέλουμε να ανανεώσουμε.
Δεν γίνεται ανανέωση δανεισμού όταν το υλικό έχει ζητηθεί από άλλον χρήστη.

Ανάκληση Δανεισμού
Σε περίπτωση αυξημένης ζήτησης συγκεκριμένου υλικού, η βιβλιοθήκη έχει δικαίωμα να ζητήσει επιστροφή του δανεισμένου υλικού πριν τη λήξη της προθεσμίας.

Κυρώσεις

 • Καθυστέρηση υλικού
  Ο χρήστης που καθυστερεί το υλικό που έχει δανειστεί, υποχρεούται να πληρώσει για κάθε βιβλίο 30 ή 15 ή 3ων ημερών 0,30 ευρώ για κάθε ημέρα καθυστέρησης και 0,30 ευρώ για κάθε ώρα καθυστέρησης για τα βιβλία 3ωρου δανεισμού. Εξαιρούνται τα Σαββατοκύριακα και οι αργίες.
 • Καταστροφή ή απώλεια υλικού
  Σε περίπτωση καταστροφής (υπογράμμιση, σκίσιμο κ.λ.π.) ή απώλειας υλικού, ο χρήστης υποχρεούται να το αντικαταστήσει. Σε περίπτωση που αυτό είναι αδύνατο, ο χρήστης υποχρεούται να πληρώσει στη βιβλιοθήκη το αντίτιμο της αξίας του βιβλίου. Σε περίπτωση φθοράς του υλικού, ο χρήστης στερείται του δικαιώματος δανεισμού για ένα μήνα.

Διαδανεισμός μεταξύ βιβλιοθηκών
Η υπηρεσία αυτή διατίθεται κεντρικά από τη Μονάδα ηλεκτρονικής πληροφόρησης και Διαδανεισμού: http://www.lib.auth.gr/

Προσωπικό

Καμπανίδου Σοφία Τηλ. 2310991096  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Παπαδοπούλου Δήμητρα Τηλ. 2310991095 Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Βελώνη Σταυρούλα Τηλ. 2310991090 Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.