Καλλιτεχνικές Ανακοινώσεις

Ανακοινώσεις - Καλλιτεχνικά

«Από τον Καμύ στον Σάρτ» Ομαδική Έκθεση φοιτητών του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών, της Σχολής Καλών Τεχνών, του ΑΠΘ, στο πλαίσιο του μαθήματος «Ειδικά Θέματα Ιστορίας της Τέχνης» με διδάσκοντα τον καθηγητή κ. Χάρη Σαββόπουλο

 

Στις 18 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης « Από τον Καμύ στον Σάρτ» στις 8:00μμ, στο Μουσείο Προσφύγων της Πολιτιστικής Γειτονιάς στις Συκιές.

Η ομαδική έκθεση "από τον Καμύ στον Σαρτρ" είναι το τελικό αποτέλεσμα επεξεργασίας δύο κειμένων "Ο Ξένος" του πρώτου και 'Κεκλεισμένων των Θυρών" του δεύτερου. Είναι δύο κείμενα, κλασικά πλέον, αλλά τόσο επίκαιρα στην εποχή μας. Η εμπειρία της ζωής, του θανάτου, των αξιών, της κοινωνίας, κυρίως όμως δύο σπουδές για τον Άλλον. Εκείνον τον Άλλο που είτε κατοικεί μέσα μας, είτε κινείται δίπλα μας. Είναι η σχέση του Εγώ με τον εντός μου Άλλο, είναι η έννοια του καλού και του κακού, είναι τέλος ο αναπόδραστος εγκλωβισμός στον τρόπο που οι άλλοι επιβάλλουν να δω τον εαυτό μου. Είναι το Εγώ και το Εσείς.

Τα έργα της έκθεσης προέκυψαν ύστερα από προσωπικές αναγνώσεις και επιλογής της δικής του, για τον κάθε φοιτητή, οπτικής γωνίας μέσα από την οποία προσέγγισε το κείμενο.

Παρουσιάζονται όπως προτάθηκαν στη διάρκεια των μαθημάτων και το κάθε έργο κρύβει μέσα του εκτός από το αποτύπωμα του Σαρτρ ή του Καμύ, την αγωνία ενός νέου ανθρώπου να καθορίσει το διακύβευμα της εποχής.»

Οι Συμμετέχοντες φοιτητές είναι οι : Ακριτίδου Π.,Αργυρίου Β., Βαγγέλη Μ.,Βούζα Μ.,Γαλάνης Β., Γεωργιάδης Β., Θεοδώρου Χ., Καζαντζής Σ.,Καλία Σ., Καμαλακίδου Κ.,Κοντακτσίου Α., Κοτούλα Χ., Λιαράτσικα Σ.,Ρούντολφ Ι., Τόλιου Ε., Τσαματσούκα Β., Τσαντεκίδου Γ., Τσικούρας Ν.,Τσουματίδου Σ.

Διάρκεια έκθεσης 18/09 έως 11/10

Last Updated on Saturday, 16 September 2017 08:27