Καλλιτεχνικές Ανακοινώσεις

Ανακοινώσεις - Καλλιτεχνικά

 

Εργαστήριο Βιομηχανικού Σχεδιασμού | Τμήμα Εικαστικών & Εφαρμοσμένων Τεχνών ΑΠΘ

 

 

rolling stories από το Εργαστήριο Βιομηχανικού Σχεδιασμού ΑΠΘ

ξύλινα τροχήλατα αντικείμενα αφηγούνται τη δική τους ιστορία

 

 

Στο πλαίσιο της 2ης Διεθνούς Έκθεσης Σύγχρονης Τέχνης Art Thessaloniki, το Εργαστήριο Βιομηχανικού Σχεδιασμού του Τμήματος Εικαστικών & Εφαρμοσμένων Τεχνών Α.Π.Θ. οργανώνει την έκθεση “rolling stories παρουσιάζοντας 42 ξύλινα τροχήλατα αντικείμενα, κατασκευασμένα από τους φοιτητές του Εργαστηρίου με υπεύθυνο τον Επίκουρο Καθηγητή Γιώργο Λιαμάδη.

 

Η δημιουργική σκέψη είναι μια θεμελιώδης ικανότητα του καλού designer. Η έκφραση "out of the box" περιγράφει αυτήν ακριβώς την αντισυμβατική, αποκλίνουσα σκέψη, τη σκέψη “πέρα από την πεπατημένη”. Σε αυτή την κατεύθυνση, 42 νέοι σχεδιαστές ξεκινούν με ένα τυποποιημένο κομμάτι ξύλου με 4 τροχούς και ορισμένες διαστάσεις και δημιουργούν μια νέα μορφή, απελευθερωμένοι από τις νόρμες και τα στερεότυπα του οχήματος. Εργαζόμενοι αποκλειστικά με την αφαίρεση και όχι με την προσθήκη υλικού, οι σχεδιαστές δημιουργούν το αντικείμενο, λαμβάνοντας υπόψη όχι μόνο τις οπτικές αλλά και τις απτικές ποιότητες της φόρμας.

 

Σύμφωνα με τον Henry Ford "κάθε αντικείμενο λέει μια ιστορία", αν κανείς γνωρίζει πώς να τη διαβάσει. Κάθε ένα από τα 42 εκτιθέμενα αντικείμενα συνθέτει με τη μορφή του μια μοναδική ιστορία. 42 διαφορετικές αφηγήσεις ή με άλλα λόγια 42 "κυλιόμενες ιστορίες” (“rolling stories”).

 

Η έκθεση συνοδεύεται από ένα εκπαιδευτικό εργαστήριο για παιδιά και συμμετοχικές δράσεις για τους επισκέπτες. Σας προσκαλούμε να πλάσετε τις δικές σας αφηγήσεις και να σχεδιάσετε τα δικά σας ξύλινα τροχήλατα αντικείμενα.

 

 

Υπεύθυνος project

Γιώργος Λιαμάδης

Επίκουρος Καθηγητής ΑΠΘ

Υπεύθυνος εργαστηρίου Βιομηχανικού Σχεδιασμού

 

Επιμέλεια:

Σοφία Στραβέλα

Γραφιστική επιμέλεια:

Τζένη Φαλιαρίδου

Τεχνική υποστήριξη:

Νίκος Παντελαίος

Φωτογραφίες:

Στέφανος Τσακίρης

 

webpage:

rolling-stories.blogspot.com

 

2η ArtThessaloniki International Contemporary Art Fair

HELEXPO, περίπτερο 8

 

διάρκεια έκθεσης:

23-26 Νοεμβρίου 2017

εγκαίνια:

Πέμπτη 23 Νοεμβρίου, 17:00

Ωράριο:

Πέμπτη: 17:00 – 22:00

Παρασκευή: 14:00 – 21:00

Σάββατο – Κυριακή: 11:00 – 21:00

Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 23 Νοέμβριος 2017 10:09