Διαγωνισμός Βιομηχανικού Σχεδιασμού Second Nature για νέους Έλληνες σχεδιαστές
Διαγωνισμός Βιομηχανικού Σχεδιασμού
Second Nature
για νέους Έλληνες σχεδιαστές

Το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη, στο πλαίσιο του προγράμματος SecondNature, προκηρύσσει τον Διαγωνισμό Βιομηχανικού Σχεδιασμού SecondNature για νέους Έλληνες σχεδιαστές.

Ο διαγωνισμός εστιάζει στους τρεις άξονες που διέπουν το καινοτόμο πρόγραμμα Έρευνας και Σχεδιασμού Second Nature του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη, δηλαδή τα πλαστικά θαλάσσια απορρίμματα, τη γαλάζια και κυκλική οικονομία και τις νέες τεχνολογίες. Η πρωτοβουλία Second Nature οραματίζεται ένα οικοσύστημα στο οποίο η θαλάσσια ρύπανση από τα πλαστικά μετατρέπεται σε πρώτη ύλη για μια νέα οικονομία, όπου η δημιουργικότητα και οι τεχνολογίες αιχμής συνδυάζονται για να φέρουν την κοινωνική αλλαγή.

Οι διαγωνιζόμενοι σχεδιαστές (18-35 ετών) καλούνται να παρουσιάσουν ένα πρωτότυπο προϊόν, το οποίο θα ενσωματώνει στοιχεία από τους τρεις άξονες του Second Nature και θα έχει τη δυνατότητα να εξελιχθεί σε ένα ολοκληρωμένο επιχειρηματικό σχέδιο. Οι σχεδιαστές που θα διακριθούν θα συμμετάσχουν σε πρόγραμμα καθοδήγησης (mentoring) και συμβουλευτικής για την ανάπτυξη των προτάσεων σε επιχειρηματικό επίπεδο από το The People’s Trust, ενώ στο τέλος της διαδικασίας θα βραβευθούν τρεις προτάσεις με χρηματικό έπαθλο 2.500 ευρώ έκαστη.

Προθεσμία υποβολής προτάσεων: έως 15 Σεπτεμβρίου 2018

Προκήρυξη και αίτηση συμμετοχής στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού Second Nature www.secondnature.gr/competition και στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη www.laskaridisfoundation.org


mailing address:
Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη
Πραξιτέλους 169 & Μπουμπουλίνας
Piraeus, Attica 185 35
Greece