ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ 15η ΜΠΙΕΝΑΛΕ ΝΕΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ & ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ

                                    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 7.10-6.11.2011
Η XV Biennale Νέων Καλλιτεχνών της Ευρώπης και της Μεσογείου ξεκινά.
Συνδιοργανωτές, η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, ο Δήμος Θεσσαλονίκης, το Α.Π.Θ., η Δ.Ε.Θ. και το Μ.Μ.Σ.Τ.
Φέτος θα χαρακτηρίζεται από μια νέα μορφή: την μορφή ενός μεγάλου ταξιδιού στη Μεσόγειο που θα συμπεριλαμβάνει διαφορετικές πόλεις, όπως η Θεσσαλονίκη, η Ρώμη και η Καζαμπλάνκα. Οι τρεις πόλεις θα οργανώσουν εκδηλώσεις και εργαστήρια που θα λειτουργήσουν σαν σύνδεσμοι μεταξύ τους.
Η πρόσκληση αφορά μόνο στην επιλογή Καλλιτεχνών για τις πόλεις :\
1 Θεσσαλονίκη : 7 Οκτωβρίου – 6 Νοεμβρίου 2011, για τους τομείς
Α. Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών (Visual & Applied Arts),
Β. Urban Arts
Γ. Γαστρονομίας.
2 Ρώμη: 16 - 19 Νοεμβρίου 2011, για τους τομείς
Α. Κινηματογράφου
Β. Λογοτεχνίας.
Το καλλιτεχνικό αυτό γεγονός προωθείται από την Διεθνή Ένωση της Biennale Νέων Δημιουργών της Ευρώπης και της Μεσογείου (BJCEM-Association Biennale des Jeunes Créateurs de l’ Europe et de la Méditerranée).
Το Γενικό θέμα της φετινής διοργάνωσης με τη μορφή ερώτησης: «Συμβίωση; / Symbiosis?», το οποίο αναλύεται ξεχωριστά για κάθε καλλιτεχνικό τομέα και συνοδεύεται από ειδικές οδηγίες καθώς και οι τεχνικές προδιαγραφές για κάθε τομέα βρίσκονται σε αντίστοιχες τεχνικές φόρμες, οι οποίες πρέπει να συμπληρωθούν στην Αγγλική και συνιστούν μέρος των αιτήσεων συμμετοχής που θα πρέπει να συμπληρώσουν οι ενδιαφερόμενοι, προκειμένου να συμμετάσχουν. Απαραίτητη επίσης είναι η υπογραφή από τους ενδιαφερομένους των δηλώσεων στις σελίδες που ακολουθούν την αίτηση συμμετοχής. Αιτήσεις που δεν συνοδεύονται από συμπληρωμένη φόρμα συμμετοχής ΔΕΝ θα εξετασθούν.
Οι αιτήσεις συμμετοχής, θα πρέπει να υποβληθούν ηλεκτρονικά ή ταχυδρομικά σε ψηφιακή μορφή, έως και τις 31 Μαΐου.\
Οι υποψήφιοι καλλιτέχνες για τους τομείς Eικαστικών, Eφαρμοσμένων τεχνών, Γαστρονομίας και Urban arts, θα στέλνουν τις συμμετοχές τους στη παρακάτω διεύθυνση:\
Γραφείο Biennale της ΓΓΝΓ - (Κέντρο Πληροφόρησης Νέων Θεσσαλονίκης)
Εθνικής Άμυνας 9Α (ισόγειο)
Τ.Κ. 54621 - Θεσσαλονίκη
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2310-257131
Fax: 2310-257137
Ηλεκτρονική διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
                                                                      
Για τους τομείς  Κινηματογράφου και  Λογοτεχνίας:
Οι υποψήφιοι καλλιτέχνες θα στέλνουν τις συμμετοχές τους στη παρακάτω διεύθυνση:

Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς
Αχαρνών 417,Τ.Κ.1143, Αθήνα
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210-2599440, 2599412.2599411
Fax: 210-2599302
Ηλεκτρονική διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Μπορείτε να ενημερωθείτε για την πρόσκληση ενδιαφέροντος, την αίτηση και τις σχετικές Τεχνικές φόρμες στην ακόλουθη διεύθυνση :

 www.neagenia.gr

όπως επίσης και

www.thessaloniki.gr και ειδικότερα http://www.thessaloniki.gr/portal/page/portal/DioikitikesYpiresies/PolitistikesYpiresies/DnsiPolitismou/TmimaDimitriwn/15Biennale-prosklisi

 

Για περισσότερες πληροφορίες, σχετικά με την ιστορία του θεσμού, της BJCEM και της Biennale 2011, επισκεφτείτε τις ιστοσελίδες :

BJCEM: http://www.bjcem.org/
Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς:  http://www.neagenia.gr

Καλλιτεχνικές Ανακοινώσεις